NFLAT logoNFLAT, Norsk forening for lærere i Alexanderteknikk.


Slipp stemmen fri!

Workshop i Alexanderteknikk og stemmebruk

Tid: Lørdag 20. februar kl 13 – 16
Sted: Norsk Skuespillersenter, Welhavensgate 1, 0166 Oslo
Pris: 500 kroner. NFLAT-medlemmer, støttemedlemmer* og studenter 400 kroner.

Påmelding: elisabethdahl@live.no

Den norske foreningen for lærere i Alexanderteknikk (NFLAT) inviterer studenter og lærere i teknikken til stemmeworkshop. Dette er ikke en introduksjon til Alexanderteknikken, men teknikken anvendt på stemmebruk. Det er en fordel å ha hatt noen Alexanderteknikktimer, men ikke obligatorisk.

Vi er nesten like avhengige av å kunne bruke stemmen som vi er av å puste! En fri og naturlig pust er avhengig av god kroppsbruk, og pusten er igjen stemmens “drivstoff”. Den internasjonalt anerkjente stemmepadagogen Kristin Linklater oppsummerer slik: “A tense body is death for voice, a released body allows the voice to blossom and expand”.

Alexanderteknikken hjelper oss til å bruke kroppen på en uanstrengt og hensiktsmessig måte. Men når man er ny til Alexanderteknikken, kan arbeid med stemmebruk oppleves som unødvendig komplisert.

I denne tre timer lange workshopen skal vi utforske kropp og stemme på en leken og uhøytidelig måte. Fokus vil være på pust, resonans, støtte og plassering.

Elisabeth Dahl er utdannet skuespiller og Alexanderteknikk-lærer, og har undervist i stemmebruk de siste 5 årene ved bl.a skuespillerlinjen på Westerdals Oslo Act (tidligere NISS). Hennes stemmearbeid er i stor grad påvirket av Alexanderteknikken, og Elisabeth utforsker stadig nye måter for å introdusere teknikken i bevegelse og stemmebruk i sin gruppe-undervisning. Hun håper at denne workshopen kan inspirere og gi nye perspektiver for alle som er interessert i å bruke denne fantastiske teknikken på livets ulike aktiviteter.

Påmelding: elisabethdahl@live.no

For mer info om Elisabeth:
www.alextek.no
www.norwegianshakespearecompany.no

*Ønsker du å bli støttemedlem i NFLAT? Som støttemedlem vil du få info om kurs, du vil prioriteres når gjestelærere tilbyr privattimer i NFLATs regi og du vil få rabatt på kursavgifter.
Støttemedlemskap koster 100,- i året

16. December 2015

Nyhetsarkiv

Få nyheter via RSS

Følg med på alle våre nyheter ved å abonnere på våres RSS strøm.

Alexanderteknikk nyheter

Copyright © NFLAT, Norsk forening for lærere i Alexanderteknikk. Alle rettigheter reservert. Fotografi av Martin Tosterud og websider av Heroic dots.